Ρωσία

Η Ρωσία είναι μια χώρα τεράστιων διαστάσεων, η οποία βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία και αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια. Με έκταση 17.098.246 τ.χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο κράτος του πλανήτη, καλύπτοντας πάνω από το ένα όγδοο της παγκόσμιας κατοικήσιμης γης.. Πρωτεύουσα της χώρας και μεγαλύτερη πόλη είναι η μαγευτική, μητροπολιτική Μόσχα, ενώ επίσημη γλώσσα είναι τα ρωσικά και νόμισμα το ρούβλι. Η έκταση της χώρας φαντάζει πραγματικά ατελείωτη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι χωρίζεται σε 11 ζώνες ώρας σε δύο ηπείρους (Ευρώπη και Ασία) και έχει ακτές σε τρεις ωκεανούς (τον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και την Αρκτική)!

Το ρωσικό φυσικό περιβάλλον είναι τόσο ποικιλόμορφο, που περιλαμβάνει από ερήμους μέχρι παγωμένες ακτές, από ψηλά βουνά μέχρι γιγάντια έλη. Μεγάλο μέρος της Ρωσίας αποτελείται από απέραντες άδενδρες πεδιάδες που ονομάζονται στέπες. Στη Σιβηρία, η οποία καταλαμβάνει τα τρία τέταρτα της Ρωσίας, κυριαρχούν εκτεταμένα καταπράσινα πευκοδάση που ονομάζονται τάιγκα. Τα δάση, οι στέπες και οι τούνδρες της χώρας αποτελούν βιότοπο για πολλά σπάνια ζώα, όπως, μεταξύ άλλων, οι ασιατικές μαύρες αρκούδες, οι λεοπαρδάλεις του χιονιού, και οι πολικές αρκούδες. Η Ρωσία έχει περίπου 100.000 ποτάμια, μεταξύ των οποίων είναι μερικά από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα στον κόσμο. Έχει επίσης πολλές λίμνες, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων της Ευρώπης: Λάντογκα και Ονέγκα. Η μεγαλειώδης λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία περιέχει περισσότερο νερό από οποιαδήποτε άλλη λίμνη στη Γη, και σε συνδυασμό με την ανέγγιχτη φύση που την περιβάλλει είναι ένα χάρμα οφθαλμών, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Στη χώρα υπάρχουν 23 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, 40 περιοχές του προγράμματος της ΟΥΝΕΣΚΟ Άνθρωπος και Βιόσφαιρα, 41 εθνικά πάρκα και 101 εθνικοί δρυμοί.

Το κλίμα είναι πολύ σημαντικό για όσες και όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στη Ρωσία, καθώς οι εναλλαγές είναι τόσο έντονες, που η Ρωσία το χειμώνα και η Ρωσία το καλοκαίρι μοιάζουν με εντελώς διαφορετικά μέρη που κατοικούνται από εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους! Για παράδειγμα, στη Μόσχα, μέσα στο χρόνο, η θερμοκρασία μπορεί να αλλάξει κατά 60 βαθμούς ή και περισσότερο, από περίπου -25 το χειμώνα έως +35 το καλοκαίρι. Στη Ρωσία, η άνοιξη και το φθινόπωρο τείνουν να είναι σύντομες περίοδοι όπου η θερμοκρασία και ο καιρός αλλάζουν γρήγορα. Το κλίμα ποικίλλει ανάλογα με το μέρος της Ρωσίας που επισκέπτεστε, από πολικό στον Άπω Βορρά έως υποτροπικό στο Σότσι. Με το τεράστιο αυτό εύρος, το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρείτε σίγουρα κάποιο μέρος που σας ταιριάζει!

Φωτογραφίες Προορισμού