Ουκρανία

Η Ουκρανία είναι χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με έκταση 603.500 τ.χλμ., καθιστώντας την έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ευρώπης, μετά τη Ρωσία. Πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι το πανέμορφο και φιλόξενο Κίεβο, ενώ η επίσημη γλώσσα είναι τα ουκρανικά και το νόμισμα της χώρας είναι η χρίβνια. Παρόλο που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση χώρες της Ευρώπης, ο πληθυσμός της Ουκρανίας, περίπου 43 εκατομμύρια, την καθιστά λιγότερο πυκνοκατοικημένη από άλλες μικρότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Ουκρανίας είναι επίπεδο, ενώ βουνά υπάρχουν κυρίως στα δυτικά (Καρπάθια Όρη) ή στα νότια της χερσονήσου της Κριμαίας (Κριμαϊκά Όρη). Οι καρπερές πεδιάδες της χώρας, που ονομάζονται στέπες, είναι ιδανικές για την καλλιέργεια γεωργικών ειδών όπως το σιτάρι, γι’ αυτό και η Ουκρανία αποκαλείται μερικές φορές «ο σιτοβολώνας της Ευρώπης». Η Ουκρανία είναι γενικότερα γεμάτη με εύφορα λιβάδια, πανύψηλα βουνά και πυκνά, κατάφυτα δάση όπου ευδοκιμούν αμέτρητα είδη φυτών, σπάνιων και μη. Αγριόκοτες, πέρδικες και αγριόχηνες πετούν στους ουρανούς, ενώ στις λίμνες και τα ποτάμια της Ουκρανίας κολυμπούν λούτσοι, κυπρίνοι και οξύρρυγχοι. Ο Δνείπερος, που είναι ο μακρύτερος ποταμός της Ουκρανίας και ο τέταρτος μακρύτερος ποταμός της Ευρώπης, ρέει από τη Λευκορωσία και καταλήγει νότια στη Μαύρη Θάλασσα, διασχίζοντας κάθετα την Ουκρανία.

Το κλίμα στην Ουκρανία είναι κατά κύριο λόγο ηπειρωτικό, με ψυχρούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, τα οποία γίνονται όλο και θερμότερα, αγγίζοντας σχεδόν τα επίπεδα του μεσογειακού κλίματος καθώς κινείστε προς τα νότια. Στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας ο καιρός είναι ηπιότερος τον χειμώνα, με τους μέσους όρους του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου να κυμαίνονται γύρω στο μηδέν. Επομένως, είναι εύκολο να ταξιδέψει κανείς σε αυτή τη χώρα από άποψη θερμοκρασιών, καθώς οι διακυμάνσεις ανά τη χώρα είναι αρκετά προβλέψιμες, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει πώς ο ίδιος θέλει να βιώσει το ταξίδι του!

 

Κούβα

Φωτογραφίες Προορισμού