Μολδαβία

Η Μολδαβία είναι μια μικρή, περίκλειστη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με πλούσια κουλτούρα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρουμανία από τα δυτικά και την Ουκρανία από τα ανατολικά. Τα σύνορά της με τη Ρουμανία οριοθετούνται από τους ποταμούς Προύθο και κάτω Δούναβη, η συνολική της έκταση είναι 33.843 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της αποτελείται από 2.512.800 κατοίκους. Η πρωτεύουσά της είναι το πράσινο Κισινάου, που βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό τμήμα της χώρας και διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φυσικών τοπίων από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας στην έκτασή του 23 λίμνες!

Τοπογραφικά η Μολδαβία μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια λοφώδης πεδιάδα, έχοντας μέσο υψόμετρο τα 147 μέτρα, και μέγιστο τα μόλις 429 μέτρα. Από τους λόφους και τους πλούσιους αμπελώνες, μέχρι τα ήρεμα ποτάμια και τα ιστορικά ορόσημα, τα πανέμορφα τοπία της Μολδαβίας προσφέρουν μια ευρεία γκάμα φυσικής ομορφιάς που περιμένει να εξερευνηθεί. Τα δάση καταλαμβάνουν περίπου το 11% της επικράτειας, κυρίως στις κεντρικές και βόρειες περιοχές, ενώ στα νότια της χώρας υπάρχει μια ζώνη στέπας. Εκτός αυτού, η Μολδαβία διαθέτει επίσης 2.200 φυσικές πηγές νερού, οι οποίες έχουν παρόμοιες θεραπευτικές ιδιότητες με τα παγκοσμίως γνωστά μεταλλικά νερά στο Μπορτζόμι της Γεωργίας.

Το κλίμα της Μολδαβίας είναι ήπιο-ηπειρωτικό, με τη μέση ετήσια θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 8℃ με 10℃. Ο ψυχρότερος μήνας είναι ο Ιανουάριος με μέσες θερμοκρασίες περίπου μεταξύ 3℃ και 5℃, ενώ ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας με μέση θερμοκρασία τους 19℃ με 22℃. Για τους ταξιδιώτες που είναι περισσότερο ευαίσθητοι στις απότομες εναλλαγές και στις ακραίες θερμοκρασίες, η Μολδαβία είναι θα είναι μια πολύ ευχάριστη και δροσερή, πράσινη επιλογή!

Φωτογραφίες Προορισμού